Hatay Mezeleri Abagannuş (Babagannuş) Tarifi
Hatay Yöresel Lezzetlerinden Abagannuş’un tarifini de bu yazımızda verelim, Hatay Sofrasının vazgeçilmezlerindendir Abagannuş yada Babagannuş patlıcan ile yapılan Hatay Yöresel Mezelerindendir. Buyurun lezzete…
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Nar ekşi
- Tuz
Abagannuş ( Babagannuş ) Tarifi :
- 3 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Nar ekşi
- Tuz
Abagannuş ( Babagannuş ) Tarifi :
Öncelikle patlıcanı, biberleri ve domatesleri közleyin, (Mahallesi fırınına verirseniz daha güzel oluyor). Közlenen patlıcan, biber ve domateslerin kabuklarını soyalım, sonra ince ince doğrayın, tüm malzemeleri büyükçe bir karıştırma kabına alın.
Daha sonra sarmısaklarımızı ezip karıştırma kabına ilave edelim.
Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ilave
edip harmanlayın.
Genişçe bir servis tabağına alın ve üzerine isteğinize mevsimine göre yeşillikler ile süsleme yapabilir, baharatlar ile renk katarak servis edebilirsiniz.
Hatay YÖresel Mezelerinden Babagannuş diğer adıyla
Abagannuş'u sofranızın baş köşesine servise hazır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Tell us what you're thinking... !