Abagannuş (Babagannuş) Tarifi-Hatay Mezeleri - HATAY MEZELERİ
Son Haberler:

Abagannuş (Babagannuş) Tarifi-Hatay Mezeleri

Written By AGABEY on 14 Şubat 2017 Salı | 00:56

Hatay Mezeleri Abagannuş (Babagannuş) Tarifi


Hatay Yöresel Lezzetlerinden Abagannu
ş’un tarifini de bu yazımızda verelim, Hatay Sofrasının vazgeçilmezlerindendir Abagannuş yada Babagannuş patlıcan ile yapılan Hatay Yöresel Mezelerindendir. Buyurun lezzete…


Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 3 adet ye
şil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 di
ş sarımsak
- Zeytinya
ğı
- Nar ek
şi
- Tuz

Abagannuş ( Babagannuş ) Tarifi :

Öncelikle patlıcanı, biberleri ve domatesleri közleyin, (Mahallesi fırınına verirseniz daha güzel oluyor). Közlenen patlıcan, biber ve domateslerin kabuklarını soyalım, sonra ince ince doğrayın, tüm malzemeleri büyükçe bir karıştırma kabına alın. 
Daha sonra sarmısaklarımızı ezip karıştırma kabına ilave edelim.
Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ilave edip harmanlayın.
Genişçe bir servis tabağına alın ve üzerine isteğinize mevsimine göre yeşillikler ile süsleme yapabilir, baharatlar ile renk katarak servis edebilirsiniz.
Hatay YÖresel Mezelerinden Babagannuş diğer adıyla Abagannuş'u sofranızın baş köşesine servise hazır.



Afiyet olsun.


Diğer tariflerimiz için buradan devam edebilirsiniz


Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Blogger | Blogger Eklentileri | Blogger
Copyright © 2011. HATAY MEZELERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Araba Oyunları
Proudly powered by araba yarışı