Hatay'ın Acılı Ezmesi ( Antakya Mezeleri ) - HATAY MEZELERİ
Son Haberler:

Hatay'ın Acılı Ezmesi ( Antakya Mezeleri )

Written By AGABEY on 20 Şubat 2017 Pazartesi | 13:15

Hatay'ın Acılı Ezmesi ( Antakya Mezeleri )



Hatay Mezeleri Türkiye’de hatta Dünya’da meşhurdur, öyle ki mezeler Ülkemizin her yanında sevilerek tüketilen, paylaşılarak çoğalan Hatay  Mezeleri günümüze kadar kendini bozmadan gelmiştir. Hatay mutfak kültürü o kadar zengindir, Hatay’da sıradan bir lokantaya dahi otursanız mezeler masada tüm güzelliğiyle önce gözünüze sonrasında Muhteşem Hatay Yemekleriyle birlikte sunumu mükemmeldir.
Bu yazımda sizlere Acılı Ezme Tarifi vericem tontişler,

Acılı Ezme Malzemeleri:

- Maydanoz
- 1 adet orta boy domates
- Sızma zeytinyağı
- 3,5 kaşık acı biber salçası
- Fesleğen
- 1 adet orta boy soğan

Acılı Ezme Yapılışı :

Öncelikle soğan ve domatesleri ince ince doğrayın. Ardından bir karıştırma kabına ince ince doğradığınız soğan ve domatesleri, biber salçasını, fesleğen ve zeytinyağını ilave edip bir güzel harmanlayın.
Ayrı bir yerde maydanozları da ince ince kıyın. Servis tabağına acılı mezeyi alın ve üzerine doğradığınız maydanozları serpin.
Hatay (Antakya)' ın acılı mezesi servise hazırdır, gururla sofranızda sunum yapabilirsiniz,
Şunu da belirtmek isterim biber salçasında yeteri kadar tuz vardır diye tuzu belirtmedik, tadına baktıktan sonra eksikse ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Dilerseniz Acılı Ezme tarifi yaptıktan sonra facebook sayfamızdan fotoğraflarınızı gönderirseniz sayfamızda yayınlayabiliriz.

Diğer tariflerimiz için buradan devam edebilirsiniz


Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Blogger | Blogger Eklentileri | Blogger
Copyright © 2011. HATAY MEZELERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Araba Oyunları
Proudly powered by araba yarışı