Hatay Mezeleri :
Cevizli Biber Ezmesi Nasıl Yapılır
Hatay'da herhangi bir restorana girdiğinizde daha sipariş ettiğiniz
Hatay Yöresel Yemekleri gelmeden
önce sıcacık özel fırın ekmekleriyle beraber Hatay Mezeleri karşılar
sizi sofrada. Zaten yemek gelmeden önce gözleriniz Hatay Mezeleri ile doyar, sonra da muhteşem Hatay Yemekleri ile karnınız doyar.
Enfes
Hatay mezelerinden biri
cevizli biber ezmesidir.
Buyurun
tarifimize geçelim.
Cevizli Biber Ezmesi Malzemeleri:
-
120 gram ceviz içi
-
1 adet küçük boy soğan
-
7 adet kurutulmuş kırmızı biber
-
2,5 adet etimek (2-3 tane galetada kullanabilirsiniz)
-
Kimyon
-
Zeytinyağı
-
Tuz
Cevizli Biber Ezmesi Yapılışı
Cevizli biber mezemizi yapmaya başlamadan önce kuru kırmızı biberleri ılık suda
yumuşayıncaya kadar bir süre
bekletin. Kırmızı biberlerin içindeki damarlı ve tohumlu kısımları temizleyin.
Kırmızı biberleri bir güzel döverek püre haline getirin.
Soğanı
ince kıyın ve içine ekleyin. İçine
etimek, kimyon ve tuz ilave edip iyice ezin ve macun kıvamına getirin. Bu arada
isterseniz bütün malzemeyi robota koyarak çekebilirsiniz.
Cevizli
biber ezmesi servise
hazır.Üzerine zeytinyağı gezdirip
servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorum yapın ya bre keni J
0 yorum:
Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Tell us what you're thinking... !