Bakla Ezmesi Tarifi - HATAY MEZELERİ
Son Haberler:

Bakla Ezmesi Tarifi

Written By AGABEY on 14 Şubat 2017 Salı | 04:52

Bakla Ezmesi Nasıl Yapılır

Bakla ezmesi: Hatay Mezelerinin en özel lezzetidir.  Yöresel lezzetimiz bakla ezmesi Hatay sayesinde sevilen bir tat haline gelmiştir.
Bakla ezmesi insan sağlığı için faydalı mıdır, he çok faydalıdır hemi de :)  ayrıca içeriğinde bir çok besin değerini barındırmaktadır.
Hatay Yöresel Mezelerinden Bakla ezmesi ana yemekler yanında birçok sofrada yer almaktadır.
Bakla ezmesi diyet yapan insanlarca da tercih edilebilir. Bende zayıflicam dienler koşun bu tarif tam size göre :)
Bakla ezmesi içeriğinde bol miktarda protein ve kalsiyum barındırmaktadır. Protein ve kalsiyum kişi vücudunu tok tutan değerlerin başında gelir. Kişinin vücudunda çabuk ve ani  acıkmalar yaşanmaması ve tokluk hissi yaşaması fazla kilo problemi olan insanlarda ara öğünlerin ortadan kalkmasına ve dolayısıyla kişinin kilo vermesine fayda sağlamaktadır.


Bakla ezmesi malzemeleri:
Ø      500 gram kurutulmuş bakla
Ø      1 su bardağı tahin
Ø      2 limonun suyu
Ø      2 diş sarımsak
Ø      1 tutam maydanoz
Ø      1 orta boy domates
Ø      Zeytinyağı
Ø      1 tutam tuz
Bakla ezmesi yapılışı:

Orta boy bir tencereye taneler halindeki baklaları koyup yaklaşık 1 litre suda 2 saat kadar haşlayalım, Haşlama sırasında suyun eksilmesi olduysa ve hala bakla yumuşamadıysa korkmayın su ekleyerek bir süre daha kaynatın.
Baklanın haşlanıp haşlanmadığını kontrol edin ve istenilen yumuşaklığa eriştiğinde baklaları tencereden alıp miksere koyun. Mikserde baklaları yavaş yavaş öğütmeye başlayın. Yavaş mikseri kırma dikkat et :)
Baklalar mikserde öğütülürken baklanın piştiği sudan bir bardak su alıp yavaş yavaş öğütülen baklanın içine 1 su bardağı kadar dök bakem.
Sonracıma öğütülen baklaya 1 tutam tuz ve malzemelerde belirtilen ölçüdeki tahini öğütülen baklanın içine karıştırılır.
Karışımın içine limon suyu ve sarımsak da eklendikten sonra bakla karışımı öğütülmeye ve ezme haline getirilmeye devam edilir. Öğütülerek ve ezilerek krem kıvamına getirilen karışım servis tabağına alınır. Servis tabağı üzerine domates ve maydanoz ile görsellik kazandır biraz, süsü püsü yerinde olsun, Hatay Mezeleri asildir, kuru  kuru servise gelmiz, eccük de üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra konuyu komşuyu çığır çünkü Meşhur Hatay Mezelerinden Bakla ezmesi servise hazırdır.

Afiyet ossun.


Yorum etmeyi unutman… J
Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Blogger | Blogger Eklentileri | Blogger
Copyright © 2011. HATAY MEZELERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Araba Oyunları
Proudly powered by araba yarışı